PONEDELJEK, 17. 4. 2023- DAN MEDIJCEV

Prispevki s posameznega dne bodo z enodnevnim zamikom predvajani na TV Maribor v informativni oddaji ob 18.00, zvečer pa tudi na njihovi Fb strani in na MMC.

12.00 – 13.00

Ogled filmskih produkcij in animacij dijakov SŠOM ter kandidatov natečaja FOMB

13.00 – 16.00

Program:

Glasbena točka Nika Janžekovič Lorenčič

13.05: Svet resničnostnih šovov z Dejanom Veseličem

13.45: Podelitev nagrad iz natečaja FOMB (kategorije film, animacija, fotografija, plakat)

14.20: Biti novinar, intervju, gostja Špela Bezjak

Glasbena točka Karin Gosak

15.00: Marketing in mediji, gost Rok Makovec IT Melona

Akrobatska točka Žan Drecun Mithans

15.35: Gost se predstavi: Miha Vidrih  

MODERATORKI: Klara Levart Tič in Klara Steinbacher

*****************************************************************************************************

GOSTI

Špela Bezjak

Novinarka informativnega programa POP TV. Pokrivam gospodarske in aktualne družbeno-politične teme. Menim, da je neodvisno novinarstvo najpomembnejši branik demokracije. Pri delu ne pristajam na populizem, polresnice in polovičarstvo, pa tudi ne morebitne pritiske odločevalcev oziroma osrednjih akterjev v posameznih zgodbah. Hiter televizijski tempo sicer terja hitre odločitve in interpretacije, zato stavim na doslednost, natančnost in 100-odstotni fokus. V ospredju mojega poročanja je vedno dobrobit državljanov, izhajam iz malega človeka in posledic, ki jih zanj prinašajo odločitve vladajočih in dogodki v neposredni okolici.

*****************************************************************************************

Dejan Veselič

Sem Dejan Veselič, režiser in vodja snemanja v kreativni produkciji Pro Plus d.o.o. (POP TV).  

Pri cca. 14ih letih sem začel snemati pri očetu, ki ima lokalno televizijo SIP TV.

V srednji šoli (gimnazija Ptuj) sem veliko snemal za NET TV, nakar sem šel na študij v Ljubljano.

Prvo leto študija sem snemal za ŠKL in eno internetno televizijo, kjer sem tudi montiral prispevke. V času srednje šole in faksa sem posnel tudi veliko porok, bil sem uradni snemalec Dejana Zavca za čas njegove profesionalne boksarske kariere,…

Po faksu, leta 2010 sem se prijavil na razpis za Big brother slavnih na POP TV, kjer sem bil sprejet in sem delal kot realizator, po končanem projektu pa so me povabili k dolgoročnem sodelovanju. ki traja še danes.

Na POP TV sem potem začel kot snemalec na Slovenija ima talent (leta 2011, sezona 2), potem so sledili projekti kot so Kmetija išče lastnika, X factor, Slovenija ima talent 3, Gostilna išče šefa, Skriti šef,…

Leta 2013 sem napredoval v vodjo snemanja, kar pomeni, da sem vodil razgovore za nove sodelavce, jih izobraževal in kasneje vodil na snemanjih projektov. Na Gostilni sem vodil cca. 25 ljudi na snemanjih znotraj gostilne same in na terenih. Odvodil sem več sezon Slovenija ima talent (to delam tudi v tem trenutku), Štartaj Slovenija, Gostilna išče šefa,… Leta 2015 sem zraven vodje snemanja postal tudi režiser. Režiral sem vse dosedanje sezone Masterchefa (9). Režiral sem tudi 2 sezoni Dan najlepših sanj in eno sezono Malega šefa.

*****************************************************************************************

Rok Makovec

Rok Makovec je soustanovitelj in direktor spletne marketinške agencije IT Melona. Je strokovnjak na področju digitalnega marketinga, z ekipo je v preteklih letih pomagal že številnim podjetjem pri pridobivanju novih poslov in povečevanju prodaje. V prostem času se ukvarja s športom. Redno obiskuje fitnes, v zimskem času borda, poleti drvi po downhill kolesarskih stezah in motocross progah.

*****************************************************************************************************

UTRINKI

VIDEO PRISPEVEK: Dan medijcev.mp4

Mentorja: Jolanda Obronek, Rene Naglič

Novinarji: Nina Savić, Tomaž Klauž, Monja Žunkovič, Alja Uršnik 

Snemalca: Sara Bedrač, Mai Lončar 

Montaža: Mai Lončar, Rene Naglič

FOTOGRAFIJE:

Avtorji fotografij: Gal Vrbnjak, Karin Gosak, Katja Golob, Klara Forštnerič, Lana Kozar, Luka Perkovič, Maja Karčovnik, Maruša Krajnc, Natalia Ciglar, Pascal Gomilšak, Patrik Krojsl Golob, Tim Cic